Praznici kucaju navrata, pripremite se na vreme...
Da ćureće belo meso ne bi bilo suvo kad se ispeče, potrebno je dodati mu "sočne" sastojke koji će ga omekšati...
Isprobajte recept za rolovanu ćuretinu u sosu od belog vina.
Sastojci:
1 kg ćurećeg belog mesa
120 g šargarepe
120 g tikvica
120 g crvene paprike
240 g slanine
80 g putera
40 g brašna
5 dl belog vina
Priprema:
Slaninu iseći na tanke režnjeve. Ćureće meso (bez kostiju) iseći na 12 delova. Svaki komad razlupati u obliku pravougaonika. Šargarepu, tikvice i crvenu papriku iseći na tanke trake dužine oko 5 cm i poređati na komade ćuretine. Preklopiti krajeve i uviti kao sarmu, a potom umotati rolnicu u režanj slanine. Na prethodno zagrejanom puteru peći rolnice dok ne poprime rumenu boju sa svih strana. Kad su dovoljno porumenele, izvaditi ih iz tiganja. U saft u tiganju dodati pola kašičice brašna i naliti belim vinom. Vratiti rolnice u tiganj i dinstati na tihoj vatri, dok se sos fino ne ukuva. Kada sos postane dovoljno gust, izvaditi rolovanu ćuretinu i preseći je dijagonalno na dva dela. Servirati u zagrejanom tanjiru i preliti sosom.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.