Stapici sa sirom bez glutena recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Malo drugačija verzija štapića sa sirom i susamom bez glutena

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Savršena grickalica za osobe koje imaju celijakiju.

Izvor: Guliver/Getty Images/Qwart

Danas sve više ljudi ima alergiju na hranu ili neki drugi vid problema vezano za ishranu...

Budite najbolji domaćini i obradujete goste koji su netolerantni na gluten savršenim štapićima sa sirom i susamom...

Možda će vas zanimati

Sastojci:

250 g margarina

1 jaje

250 g mladog sira

1 dl mleka

1 kašičica soli

na vrh noža sode bikarbone

300 g bezglutenskog brašna (heljdino, pirinčano...)

Premazivanje:

1 jaje

susam

Priprema:

Umutiti margarin, sir i jaje da se smesa dobro sjedini. U to dodati mleko, so i na vrh noža sode bikarbone. Postepeno dodavati brašno i mesiti. Umešeno testo ostaviti kratko da odstoji, pa razvaljati na pravougaonik debljine od otprilike 1 cm. Iseći štapiće približne dužine od 10 cm, premazati razmućenim jajetom i posuti susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, otprilike 15 minuta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader