Kuhinja

Neodoljivi su: Pripremite sami najpopularnije kolačiće na svetu!

Autor mondo.rs

Čuveni macarons (makaruns) kolačići su verovatno najpopularniji, ali i najslađi kolačići na svetu - evo kako se prave!

Veoma su slatki, ali možda možete sebe da "častite" za praznike... 

Sastojci:

Četiri belanca

150 grama bademovog brašna

140 grama šećera u prahu

Pola kašičice cimeta

150 grama belog šećera

Za nadev:

115 grama krem sira

40 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)

Kašičice ekstrakta vanile

180 grama šećera u prahu

Cimet za posipanje (po želji)

Priprema:

Belanca stavite u manju posudu i ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Prosejte bademovo brašno, 140 grama šećera u prahu i cimet zajedno.

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Umutite belanca da dobijete penu, pa u to postepeno dodajte šećer, po kašiku, muteći sve vreme. U to zatim dodajte mešavinu sa brašnom, pa sve dobro umutite, na nižoj brzini miksera.

Smesu sipajte u kesu i odsecite ivicu sa nje, pa na papir za pečenje istiskajte smesu u krugovima. Pecite ih dok ne budu braonkasti i tvrdi na dodir, oko devet do 12 minuta. Ostavite da se ohlade.

U međuvremenu, napravite nadev. U manjoj posudi umutite krem sir i puter, pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte šećer u prahu i mutite da smesa bude kremasta. Ostavite u frižideru da se malo stegne, oko deset minuta.

Oko četvrtinu kašičice nadeva stavljajte na kolačić, pa odozgo poklopite drugim kolačićem. Po želji odozgo pospite cimet.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Tagovi