Kapkejk jelkice slatkisi

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Praznična čarolija: Kapkejk jelkice, slatkiši koje će vaši klinci obožavati

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Opskrbite se jestivim bojama i pustite mašti na volju!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/LightFieldStudios

Čak i ako niste vešti u dekorisanju deserata, ove tortice ćete lako napraviti. Samo vam je potreban dobar špric za fil!

Za nešto jeftiniju varijantu, umesto maskarpone sira možete koristiti i krem sir...

Možda će vas zanimati

Sastojci:

150 g omekšalog putera

150 g šećera

narendana kora 1 limuna

2 jajeta

150 ml mleka

prstohvat soli

200 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

Fil:

250 g maskarponea

sok od 1 limuna

50 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

Ostalo:

jestiva boja za kolače

ukrasne perlice, zvezdice

Priprema:

Kalupe za mafine obložiti dekorativnim papirnim korpicama. Rernu uključiti na 180°C. Testo: Šećer, narendanu koru limuna i puter penasto umutiti mikserom. Dodati jaja, mleko, so i, na kraju, brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesom puniti kalupe (do 2/3) i peći oko 20 minuta. Fil: Maskarpone sir, šećer u prahu i vanilin šećer umutiti, pa dodati sok od celog limuna. Dobro promešati, dodati jestivu boju po želji, pa napuniti poslastičarski špric. Dekorativno filovati ohlađene mafine, tako da se napravi forma jelkice. Po želji ukrasiti perlicama, zvezdicama...

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader