• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealni za doručak ili dodatak uz obrok: Hlepčići sa sirom i ruzmarinom

Autor mondo.rs

Prave se veoma lako, mekani su i ukusni!

Jedino što oduzima vreme prilikom pripreme ovih hlepčića je narastanje testa, ali će vam savršeno mekani zalogajčići biti dovoljna "nagrada" za čekanje!

Sastojci:

Jedna kesica kvasca

Tri kašike mlakog mleka

Možda će vas zanimati

25 grama putera (istopiti i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi)

Kašika šećera

Dva jaja

30 grama tvrdog sira

Kašika ruzmarina

130 grama belog brašna

110 grama integralnog pšeničnog brašna

Kašičica soli

Ulje za podmazivanje

Dve kašike vode

Jedno žumance

20 grama tvrdog sira

Priprema:

Rastvorite kvasac u mlakom mleku, pa ostavite da stoji oko pet minuta. U to dodajte puter, šećer, dva jaja, 30 grama sira (izrendati) i ruzmarin, pa umutite sastojke.

U odvojenoj posudi pomešajte belo i integralno brašno sa solju, pa polovinu te mešavine pomešajte sa prethodnom mešavinom (sa mlekom). Dobro izmešajte sve, pa dodajte i preostali deo brašna, još mešajte dok se sve dobro sjedini.

Stavite testo na pobrašnjenu površinu, pa ga kratko premesite, da postane glatko. Zatim ga stavite u veću, podmazanu posudu, pa jednom okrenite da bi ulje bilo sa svih strana testa. Ostavite testo da narasta na toplom oko sat i 15 minuta.

Nakon toga, testo stavite na pobrašnjenu površinu, pa ga isecite na 12 jednakih delova. Od svakog dela napravite lopticu, pa ih poređajte u podmazan pleh, ostavljajući malo razmaka između. Prekrijte i ostavite testo da narasta još oko sat vremena.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Pomešajte dve kašike vode sa žumancetom, pa premažite hlepčiće ovom mešavinom. Odozgo narendajte 20 grama sira, pa pogačice pecite oko 13 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Ostavite da se ohlade, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop