Ukusne i kremaste Lazanje kapreze

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Ukusne i kremaste: Lazanje kapreze

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Savršen recept kad nemate previše vremena, a želite da uživate u bogatom ukusu.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za "bele lazanje" sa piletinom.

Sastojci:

500 grama pilećeg belog mesa, skuvanog i sitno iseckanog

12 kora za lazanje (skuvati prema uputstvu, ako je predviđeno)

Svež bosiljak, sitno iseckan

Kašičica belog luka u prahu

Možda će vas zanimati

250 militara pavlake za kuvanje

500 grama krem sira

240 mililitara paradajz pirea

60 grama rendanog parmezana

240 grama rendane mocarele

12 kolutova sveže mocarele (jedno pakovanje, veće, isečeno na kolutove)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

U većoj činiji pomešajte piletinu, rendanu mocarelu i parmezan, bosiljak i pire od paradajza. Mikserom mutite krem sir, pavlaku za kuvanje i mleveni beli luk dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umešajte malo bosiljka, polovinu smese odvojite, a polovinu pomešajte sa mesom.

Polovinu smese od krem sira rasporedite na dno vatrostalne činije, pa složite red kora. Filujte mesom, stavite kore, pa opet meso, dok ne potrošite fil. Pokrijte korama, pa zalijte preostalom smesom krem sira.

Na vrh složite kolutove mocarele, pospite bosiljkom pa pecite oko pola sata, ili dok ne bude gotovo.

Služite toplo.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader