Kuhinja

Mekani kolač sa glazurom od limuna i pomorandže

Autor mondo.rs

Ukusan i mekan kolač koji se pravi sa palentom...

Izvor: Guliver/Getty Images/Aamulya

Probajte ovaj jednostavan kolač kojem glazura daje sjajan ukus!

Sastojci:

250 grama putera

250 grama šećera

Četiri jaja

100 grama brašna

150 grama palente

Pola kašičice praška za pecivo

Rendana kora jedne pomorandže

100 mililitara pomorandžinog soka

Pola isceđenog limuna

Devet kašika šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.

U posudi umutite puter i šećer da smesa postane vazdušasta. Dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite još malo. Smesi dodajte brašno, palentu, prašak za pecivo i rendanu koru pomorandže, uz prstohvat soli.

Nalijte smesu u pleh i pecite 25-30 minuta, a zatim čačkalicom izbockajte nekoliko rupa preko celog kolača.

U posudi pomešajte sok pomorandže i limuna, uz tri kašike šećera u prahu, pa polovinu te smese nalijte preko kolače. Ostavite da se ohladi potpuno, pa zatim ostatak šećera u prahu dodajte preostaloj polovini preliva, pa kašikom prelijte preko kolača i poslužite.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!