• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duhovita pozorišna kritika: TV Žur(t)nal "I pile i kokoš"

Autor mondo.ba

Autorski projekat Ljiljane Čekić Žur(t)nal "I pile i kokoš" premijerno je izveden sinoć u prepunoj sali na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta Republike Srpske. Komad je rađen u produkciji Nezavisne scene NUBL-a.

 TV Žur(t)nal "I pile i kokoš"  Izvor: Promo

"Predstava TV Žur(t)nal "I pile i kokoš" je duhovita kritika ne samo savremenih televizijskih pojava nego i cjelokupne društvene stvarnosti. U fokusu ove scenske parodije nalaze se moderne profesije, kao što su blogeri, lajf kouči, konceptualni umjetnici, starlete i sl. To je svijet ili polusvijet u kome dominiraju Skandal Mace, Boginje Blogerke, starlete sa umjetničkim imenima kao što su Dolores Penal ili Emanuela Štikla, kao i mnogi drugi pitoreskni likovi čiji su identiteti derivirani iz osoba čija prava imena zvuče podjednako živopisno, kao što to samo mogu neke Kojadinke, Stojimirke, Gostimirke ili Simeune", navela je Ljiljana Čekić i zahvalila NUBL-u na svesrdnoj podršci.

U formi fragmentarne dramaturgije, uz muziku i smijeh, ekipa predstave satkala je ovaj komad, kako kažu, bez gorčine, ljutnje ili osude.

"Ovo je plovidba u kojoj ćete biti nasmijani od prvog do posljednjeg minuta predstave. Nadamo se da ćete poželjeti da ponovo budete putnici na našem veselom pozorišnom brodu", naveli su iz produkcije, prenosi "Glas Srpske".

U predstavi igraju Nikolina Miljatović, Teodora Vukajlović, Nikolina Jeftenić, Jana Kezić i Vedrana Nišević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop