• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studentsko pozorište završilo 43. sezonu predstavom "Reanimacija"

Autor mondo.ba

U "Podrum sceni" u Gospodskoj ulici 22. decembra Banjalučko studentsko pozorište svečano je zatvorilo 43. sezonu koja je nosila naziv "Reanimacija".

Pozorište je ove godine imalo 2 premijere ("Dejton" i "Žilište"), preko 70 repriza gostujućih i predstava sa redovonog repertoara, te ukupno organizovalo 116 različitih događaja, od kojih je najznačajniji međunarodni festival "Kestenburg", te gostovanja predstave "Noć bogova" kao najgledanije predstave u Republici Srpskoj tokom 2019. godine. Ove godine ukupno je ovo pozorište posjetilo 19.182 gledaoca, od toga oko 3.000 samo na Kestenburgu, što je za skoro 7.000 gledalaca više nego u prethodnoj 42. sezoni.

Svečanosti su prisustovale, kao i uvijek kada je Studentskog pozorište u pitanju sve generacije, od najmlađih, preko studenata do penzionera, a podršku su dali i najstariji članovi Studentskog pozorišta gospodin Dragoslav Medojević i gospođa Radenka Ševa koji su bili u publici, te profesor Akademije umjetnosti gospodin Željko Mitović.

Možda će vas zanimati

Sezonu je svečano zatvorila gospođa Dobrinka Maksimović, viši stručni saradnik u Ministarstvu prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, koja je pohvalila napredak Banjalučkog studentskog pozorišta u prethodnoj sezoni, te poželjela sreću u daljem radu i narednoj godini koja će biti u znaku teatra kada je upitanju podrška resornog ministarstava. Pored predstavnika Minisarstva prosvjete i kulture, prisutnima su se obratili i predsjednik skupštine BSP-a gospodin Aleksandar Pejaković, te direktor Studentskog pozorišta gospođa Sanja Vojvodić. Program svečanog zatvaranja vodila je Miljana Orašanin, dugogodišnji član Studentskog pozorišta.

Na svečano zatvaranju dodijeljene su i godišnje nagrade i to:

Nagrada DOBRICA STEFANOVIĆ za najboljeg profesioci Akademije umjetnisti, gospođi Renati Agostini za autorski projekat i mentorski rad na predstavi "Žilište"

Nagrada LIKOTA za najbolji ansamlb u 2019. godini predstavi "Žilište" kojeg čine članovi Studentskog pozorišta: Jelena Stojaković, Vladana Savić, Katarina Arnatu, Virdžinija Ugrčić i Una Radulović.

U čast nagrađenih i završteka sezone studio "DŽep" održao je unikatni koncert "ELEKTRO TESLA POEZI", gdje su nasupili: Nebojša Kuruzović (vokal), Stefan Tešanović (gitara) i Slaven Bajića (violina).

Naredna sezona Studentskog pozorišta počeće u martu 2020. godine premijernim izvođenjem komada "Nakon predstave", autora Zorana Kostića.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop