Najomiljeniji ručak "na brzinu".
Ovo jednostavno jelo važi zajedno od najpopularnijih u Americi.
U Srbiji se priprema na razne načine, sa raznim vrstama sira, a evo kako ga pripremaju "preko bare"...
Sastojci:
350 g makarona
50 g putera
2 jaja
250 g kondenzovanog mleka
200 g čedar sira
1 kašičica senfa
1 kašičica tabasko sosa
so
hlebne mrvice
Priprema:
Makarone skuvati u puno vode, da budu "al dente". Varjačom razmutiti jaja sa pola količine kondenzovanog mleka, pa dodati senf i tabasko sos. Oceđenu testeninu staviti u veći tiganj sa puterom i pržiti na tihoj vatri. Dodati pola količine sira, a zatim i smesu s jajima. Sve vreme mešati. Kad jaje počne da se zgušnjava, dodati ostatak mleka i sira. Neprestano mešati da se ne bi stvorile grudvice, a da umak bude gust i kremast. Nakon par minuta skloniti s vatre i, po želji, služiti posuto prepečenim hlebnim mrvicama.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.