Kuhinja

Ukusno i dekorativno: Zeleni rolat, zvezda svake trpeze!

Autori mondo.rs Maja Gašić

Lep na oko, a lako se priprema!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/laperla_foto

Kombinacija testa, šunke i zdravog povrća!

Sastojci:

Kora:

6 jaja

6 kašika brašna

3 kašike vode

3 kašike mleka

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica soli

500 g smrznutog spanaća

Fil :

500 g sira

1 čaša pavlake

300 g šunke

300 g seckanih kiselih krastavčića

1 rendano kuvano jaje

malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Umutiti belanca sa kašičicom soli u čvrst sneg. Dodati žumanca i dobro umutiti. Sipati mleko i vodu i promešati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Lagano mutiti na najmanjoj brzini. Dodati odmrznut i oceđen spanać i dobro promešati. Smesu izliti u pripremljen pleh. Peći na 180 stepeni C. Vruć rolat urolati zajedno sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi. Fil: Pomešati sir i pavlaku, pa premazati ohlađenu koru. Poređati ostale sastojke. Čvrsto uviti rolat, umotati ga u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru.