Kad ih jednom spremite, postaće vaš omiljeni obrok!
Evo šta vam je potrebno da spremite ćureće pljeskavice u kojima će uživati cela porodica.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Glavica crnog luka
Dva čena belog luka
¼ šolje iseckanog peršuna
Tri kašike rendanog parmezana
450 grama mlevene ćuretine
¾ kašičice soli
Pola kašičice mlevenog bibera
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, a pleh obložite aluminijumskom folijom i odozgo premažite malo ulja.
U tiganju srednje veličine zagrejte maslinovo ulje na vatri srednje jačine, pa propržite crni luk oko pet minuta. Dodajte beli luk i pržite još oko minut.
Mešavinu luka prebacite u posudu i ostavite da se prohladi. Zatim u to dodajte peršun, parmezan i meso, posolite i pobiberite. Kada dobro izmešate da se sve sjedini, rukama oblikujte pljeskavice i ređajte ih u pripremljen pleh.
Pecite pljeskavice oko 17-20 minuta ili dok ne dobiju braonkastu boju.
Poslužite ih uz neku salatu i uživajte u ukusnom obroku!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!