Ukusan obrok spreman očas posla: Ćureće pljeskavice iz rerne | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Ukusan obrok spreman očas posla: Ćureće pljeskavice iz rerne

Autori mondo.rs Autori Nataša Petrović
Autori mondo.rs Autori Nataša Petrović

Kad ih jednom spremite, postaće vaš omiljeni obrok!

Izvor: Guliver/Getty Images/ from_my_point_of_view

Evo šta vam je potrebno da spremite ćureće pljeskavice u kojima će uživati cela porodica. 

Sastojci:

Možda će vas zanimati

Kašika maslinovog ulja

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

¼ šolje iseckanog peršuna

Tri kašike rendanog parmezana

450 grama mlevene ćuretine

¾ kašičice soli

Pola kašičice mlevenog bibera

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni, a pleh obložite aluminijumskom folijom i odozgo premažite malo ulja.

U tiganju srednje veličine zagrejte maslinovo ulje na vatri srednje jačine, pa propržite crni luk oko pet minuta. Dodajte beli luk i pržite još oko minut.

Mešavinu luka prebacite u posudu i ostavite da se prohladi. Zatim u to dodajte peršun, parmezan i meso, posolite i pobiberite. Kada dobro izmešate da se sve sjedini, rukama oblikujte pljeskavice i ređajte ih u pripremljen pleh.

Pecite pljeskavice oko 17-20 minuta ili dok ne dobiju braonkastu boju.

Poslužite ih uz neku salatu i uživajte u ukusnom obroku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA