Kuhinja

Pogača bez kvasca, spremna za samo pola sata!

Autor Stvar ukusa

Postaće vam omiljena!

Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/SMarina

Ako želite sami da napravite ukusno pecivo, probajte ovaj recept za pogaču bez kvasca!

Pošto se za pripremu ne koristi kvasac, veoma je brzo gotova, možete je napraviti za svega pola sata ujutru i uživati u njoj za doručak, a biće ukusna tokom celog dana.

Sastojci:

600 grama pšeničnog brašna

500 mililitara tople vode

Kesica praška za pecivo

Dve kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Izmešajte dobro sve suve sastojke, i zamesite testo dodajući vodu. Mesite dok ne dobijete ujednačeno, ne previše tvrdo testo, piše portal "Stvar ukusa".

Namažite tepsiju uljem, stavite testo i oblikujte ga po želji. Bocnite ga po površini, a zatim stavite u rernu i pecite oko 25 minuta. Prekrijte čistom krpom do služenja.