Kuhinja

Malo drugačiji doručak: Mafini od povrća i jaja

Autor mondo.rs

Ako vam je potrebna ideja za doručak, evo jedne dobre - sprema se brzo i lako!

Izvor: Guliver/Getty Images/ALLEKO

Jaja i povrće su idelna kombinacija za doruačk, a evo kako da ih spojite tako da dobijete veoma ukusan obrok!

Sastojci:

Šolja iseckanog kelja

Pola šolje čedar sira

¼ šolje iseckane crvene paprike

Dva struka praziluka

So i biber po ukusu

Šest jaja

Za preliv:

115 grama putera

Kašika limunovog soka

¼ kašičice mlevene paprike

Tri žumanca

Malo soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a kalupe za mafine podmažite.

U posudi pomešajte isečeni kelj, čedar, paprike i luk, posolite i pobiberite, pa sve dobro izmešajte. Ovu smesu rasporedite u kalup za mafine, blago pritiskajući da bude malo sabijenija. U svaku "korpicu" u kalupu razbijete po jedno jaje, malo posolite i pobiberite.

Pecite dok belanca ne budu gotova, a žumanca treba da ostanu i dalje malo tečna.

U međuvremenu, u tiganju istopite puter na tihoj vatri. U posudi pomešajte limunov sok, mlevenu papriku i žumanca, uz malo soli, umutite, pa u to dodajte rastopljeni puter i još malo umutite. Sos prelijte preko mafina, pecite još kratko – dovoljno je oko pet minuta, pa ih poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!