Bombice od čokolade i lešnika po ugledu na slavni italijanski slatkiš.
Gotovo da nema osobe koja ne voli ovaj desert raskošnog ukusa.
Pripremite ga sami, nećete zažaliti!
Sastojci:
100 g napolitanki od lešnika
150 g lešnika
200 g čokoladnog krema (nutela)
150 g čokolade za kuvanje
4 1/2 kašike ulja
po želji pistaći, orasi, čokoladne mrvice
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni C. Lešnike rasporediti u pleh, pa staviti u rernu na 8-10 minuta. Izvaditi ih, ostaviti da se prohlade, skinuti im opnu, a zatim ih fino iseckati. Napolitanke grubo izlomiti, dodati seckane lešnike i nutelu, pa sve fino umesiti rukama da se smesa poveže. Uzimati po kašičicu smese i oblikovati kuglice (ako je smesa previše mekana, ostaviti je 15-30 minuta u frižideru pre oblikovanja kuglica). Složiti ih na tacnu, pa ih staviti u frižider na 45 minuta da se dobro stegnu i rashlade. Istopiti čokoladu sa uljem na laganoj vatri, pa umakati rashlađene kuglice. Po želji, posuti sekcanim lešnicima, orasima, pistaćima, čokoladnim mrvicama...
"Tajno ime" i još 10 stvari koje niste znali o prvoj dami Amerike (FOTO)
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.