Kuhinja

Mekani, mirisni i neodoljivi: Biskviti sa cimetom za cijelu porodicu

Autor Nataša Petrović

Idealni uz čaj, kafu, mleko...

Izvor: Guliver/Getty Images/VezzaniPhotography

Mekani biskviti koji se lako spremaju, od kojih će zamirisati cijela kuća!

Sastojci:

Dvije šolje brašna

Šolja i po šećera

Dvije kašičice praška za pecivo

Kašičica cimeta

Pola kašičice muskatnog oraščića

Pola kašičice soli

Jedno jaje

1 ¼ šolje mleka

Dvije kašike putera

Dvije kašičice ekstrakta vanile

Za preliv:

115 grama putera

Pola šolje šećera

Pola kašičice cimeta

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so. U drugoj, manjoj posudi, umutite jaje, mlijeko, istopljeni puter i ekstrakt vanile. Ovu mješavinu dodajte suvim sastojcima i sve dobro izmiješajte.

U pleh nalivajte po kašiku smjese i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade, a u međuvremenu napravite preliv.

Rastopite puter u manjoj posudi i dodajte šećer i cimet. Izmiješajte da se sjedini, pa nalijte preko svakog biskvita.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Tagovi