Šesnaesto izdanje

Sutra počinje festival amaterskog teatra u Laktašima

Autor Željko Svitlica

Šesnaesti internacionalni festival amaterskog teatra, "Laktaši 2021" održaće se od 24. do 27. juna u laktaškom Centru za kulturu i obrazovanje.

Izvor: Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši

Svečano otvaranje festivala biće upriličeno u četvrtak, 24. juna u 18.00 časova, u Velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje, premijerom predstave „Au što je to dobar posʼo” Dramskog studija „Daske”, u režiji Ognjena Todorovića, po motivima teksta Miroljuba Nedovića - Rikija.

Festival je takmičarskog karaktera, a pored domaćina, predstaviće se pozorišne grupe iz: Banjaluke, Velike Plane, Mrkonjić Grada, Tuzle, Gornjeg Milanovca i Beograda.

Sve predstave će biti odigrane u Velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

Izvor: Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši

U revijalnom dijelu programa festivala naći će se završne prezentacije učesnika dramskih radionica, revija nagrađenih filmova studenata 3. godine Filmske i TV režije Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i predstava „Samo da vam kažem” najmlađih članova Dramskog studija „Daske”.

Svake festivalske večeri, nakon odigranih predstava, biće održan okrugli sto koji će voditi Aleksandar Vasiljević, student 2. godine Odsjeka za dramaturgiju na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Velimir Blanić, vanredni profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a stručni žiri čine: Ana Anđelić, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Dragana Đedović, audio-vizuelni umjetnik, pozorišni i radio editor i Dragan Sekulić, diplomirani dramski i audio-vizuelni umjetnik u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Organizator festivala je Javna ustanova Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši i Dramski studio „Daske”, pokrovitelji su Ministarstvo civilnih poslova BiH, Opština Laktaši i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.