Kultura

Više od 200.000 posjetilaca: Završava se sajam knjiga u Beogradu

Autor Dragana Božić

Ovogodišnji, 67. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji se danas završava, imao je rekordnih, više od 200.000 posjetilaca, rekla je direktor Beogradskog sajma Danka Selić.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Selićeva je na završnoj konferenciji za novinare istakla da je na Sajmu koji je održan pod sloganom "Reč je slobodna" učestvovao 881 izlagač, od kojih 424 direktna, i to 340 domaćih i 84 iz 14 zemalja svijeta, a pratilo ga je više od 1.200 akreditovanih novinara.

Predsjednik Odbora Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Dušan Kovačević rekao je da su na ovom sajmu posjetioci imali priliku da se uživo sretnu sa brojnim piscima, a da su posebno upečatljive bile kolone djece koja su posjetila sajam.

Zemlja počasni gost sajma bila je Kuba, a ambasador te zemlje u Srbiji Lejde Rodriges Fernandes, istakao je da je kubanska delegacija uglednih pisaca i umjetnika imala priliku da predstavi svoju kulture, ali i da posjete srpske institucije i upoznaju se o tradiciji srpske nacije.

"Važno je da se odnosi u oblasti kulture i dalje razvijaju. Siguran sam da će posjetioci i prijatelji Srbije, učešće Kube pamtiti sa najljepšim sjećanjem, kao prve zemlje koja je iz Latinske Amerike bila počasni gost", rekao je Lejde.

(Srna)