Ljubimci

Dan otvorenih vrata u banjalučkom azilu: Radost za posjetioce i pse koji čekaju dom (FOTO)

Autor Vesna Kerkez

U banjalučkom azilu za pse na Manjači danas je organizovan dan otvorenih vrata, što znači da su građani mogli da dođu i da se druže sa psima koji čekaju dom i porodicu.

Izvor: GU Banjaluka

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa, nadamo se privremenim stanovnicima azila, da ih šetaju, da se poigraju s njima i uvjere se da je riječ o divnim budućim ljubimcima.

"Stanje u azilu nije idealno, ali nije ni strašno. Neki psi imaju određene probleme na koži, ali to je očekivano, inače djeluju zdravo, socijalizovani su, prijateljski raspoloženi i izgleda kao da su nam se obradovali bar koliko i mi njima. željni su ljubavi i pažnje", kaže za MONDO jedna naša sugrađanka koja je provela dan na Manjači.

Zaštitnici i ljubitelji životinja, kao i članovi udruženja koji se bave napuštenim psima kažu da se nadaju da će dani otvorenih vrata napokon postati redovna praksa i da bi to dovelo do mnogo boljeg položaja životinja u azilu, više udomljenja i široj vidljivosti ovog problema u društvu.

Iz Gradske uprave Banjaluka kažu da je nekoliko pasa danas našlo dom, i podsjećaju građane da udomljavanjem ljubimca iz azila čine dobro djelo, a zauzvrat dobijaju kompletno veterinarski obrađenu i socijalizovanu životinju koja će im u svakom smislu oplemeniti život.

"Podsjećamo da je sam postupak udomljavanja jednostavan i potpuno besplatan. Važno je napomenuti da su psi u azilu prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unutrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera", saopšteno je iz GU.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od pasa iz azila, sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona na brojeve: 051-244-526 i 065-690-857 ili putem Fejsbuk stranice "Udomi ljubav".

(MONDO)