Showtime

Sahranjen Minja Subota - tužna povorka ga ispratila na vječni počinak

Autor Dragana Tomašević

Milan Minja Subota preminuo je u 82. godini poslije borbe sa teškom bolešću s kojom se duže vrijeme borio.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Voditelj, pjevač i kompozitor Milan Minja Subota, koji je preminuo u petak u 83. godini, sahranjen je danas  u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Na komemoraciji upriličenoj u Skupštini grada, tužna povorka se uputila ka Novom groblju gdje je posljednji put odala počast velikanu koji je obilježio mnoga djetinjstva. 

Sahrani su prisustvovali Minjini dugododišnji prijatelji i članovi porodice Ljubivoje Ršumović, Žarko Dančuo, sin Miloš, voditeljka Ruška Jakić, Moka Slavnić, Rada Đuričin...


Prije ispraćaja održala se komemoracija u Skupštini grada, a već je ranije objavljeno da će Minja za tri godine dobiti ulicu u Beogradu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

On je do smrti bio na čelu upravnog odbora Dečjeg kulturnog centra, koji je organizovao komemorativni skup na kojem su govorili Goran Vesić, Ljubivoje Ršumović, Slobodan Stanišić, Jovan Adamov, Tode Nikoletić i Žarko Dančuo.

Minja je bio najpoznatiji kao voditelj čuvenog "Muzičkog tobogana", a kroz tu emisiju kao djeca su prošli mnogi danas poznati pjevači: Nataša Bekvalac, sestre Aleksandra i Kristina Kovač, Leontina Vukomanović i Dženan Lončarević, ali i voditeljka i glumica Kristina Radenković. Ona se nije takmičila, ali je bila mala balerina u šou-programu Radio-televizije Novi Sad.

(Mondo.rs)

Tagovi