Nova ideja

Holivudska glumica Gvinet Paltrou raspisala neobičan oglas za posao

Autor Tamara Veličković

Holivudska glumica Gvinet Paltrou želi da zaposli mentora za menopauzu.

Izvor: YouTube/Architectural Digest/Screenshot

Holivudska glumica Gvinet Paltrou ne prestaje da iznenađuje javnost. Nakon što je plasirala svijeću sa mirisom njenog intimnog djela, kao i igračku za odrasle, glumica je odlučila da objavi oglas za vrlo neobičan posao.

Naime, Gvinet planira da zaposli osobu koja će je voditi kroz hormonske promjene, a koje nastupaju uoči menopauze. Tako je nedavno svojim partiocima poručila da postoji "konfliktna nauka oko nekih hormonskih stvari".

Za to će joj biti potreban mentor, a koji uslovi su neophodni za ovaj posao, još uvijek nije poznato.

"Pokušavam da dovedem svoje tijelo u najbolju moguću formu i odatle da procijenim", poručila je glumica.

Gvinet je ranije govorila o hormonalnim promjenama sa kojima se suočila tokom perimenopauze - perioda prije menopauze, a koji obično počinje između 45. i 55. godine. Glumica je rekla da se drži savjeta svog ljekara, ali i medicinskog stručnjaka koji joj je pomagao s određenim dodacima ishrani, koji uključuju biljke, adaptogene i fitonutrijente.

"Dijeta i vježbanje su jako važni. Pokušavam da šetam više puta nedjeljno, znojim se, vježbam, idem u saunu, i to su samo moji načini snalaženja", rekla je glumica koja je jednom prilikom otkrila da se tokom perimenopauze bori sa lavinom emocija, kao i da osjeća lupanje srca.

(MONDO)