Drugo veče Banjaluka festa

"Bijelo dugme" nije kao nekad, ali to ne umanjuje magiju (FOTO/VIDEO)

Autor Brankica Spasenić

Obožavatelji "Bijelog dugmeta" i poštovaoci muzike najvećeg rok benda bivše Jugoslavije, uživali su sinoć u njihovim najvećim hitovima.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Na turneji "Doživjeti stotu", i Banjaluka je našla svoje mjesto među 50 lokacija na kojima su održali koncert. Čarobnoj atmosferi doprinio je i prostor na tvrđavi Kastel gdje se održava i ovogodišnji Banjaluka fest.

Koncert je otvoren pjesmom "Padaju zvijezde", a sudeći po reakcijama publike, Goran Bregović, Mladen Vojičić Tifa, Alen Islamović i ostali članovi benda, sinoć su nad Kastelom zaista prosuli zvijezde, ali i u Banjaluku privukli mnoge regionalne glumačke, muzičke i medijske zvijezde.

Publika je najbolje reagovala na najveće hitove Bijelog dugmeta, koje su otpjevjali uglas - "Ima neka tajna veza", "Lipe cvatu", "Ružica si bila", "Đurđevdan", "Za Esmu", "Pljuni i zapjevaj"...

Iako se ne može reći da je na sceni sve bilo besprijekorno, to nikako nije umanjilo muzičku magiju koju je Bijelo dugme donijelo Banjalučanima.

Bilo je primijetno da je Tifi u nekim dijelovima pjesama pucao glas, pa je na višim dionicama puštao publiku da pjeva.

Islamović je zbog nezgode koju je imao, na scenu izašao na štakama i sve vrijeme sjedio, a na stolici su ga i odnijeli sa bine. To nikako nije uticalo na vrhunske izvedbe njegovih pjesama.

"Imao sam malu nesreću, ali drago mi je da sam tu", poručio je Islamović.

U subotu, posljednje večeri Banjaluka festa, na bini tvrđave Kastel nastupiće duo Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića. Festival je počeo u četvrtak koncertom violončeliste Stjepana Hausera.

(MONDO)