Recept

Ruski eliksir za jači imunitet: Glavni sastojak je beli luk, napravite ga kod kuće i uzimajte jednu kašičicu dnevno!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Najbolje je uzimati ga pre ili posle obroka!

Izvor: YouTube/Brandon Marshall

Rusi dobro znaju da je beli luk blagotvoran za imunitet, a kada mu se doda još zdravih sastojaka kao što su med, maslinovo ulje i zeleni čaj, dobijamo ruski prirodni eliksir za jačanje imuniteta.

Ruska alternativna medicina nudi narodni lek, a akademik Ljudmila Grigorijevna Pučko podseća na recept koji na pravi pogled spaja gotovo nespojive prirodne sastojke, a zapravo oporavlja ceo organizam.

Ukoliko ste često premoreni i osećate se kao da nemate dovoljno energije, to je prvi znak da je imunitet ozbiljno narušen. Efikasni ruski eliksir doprineće pročišćavanju celog organizma i vratiti izgubljenu energiju.

Pročitajte i koje su namirnice zbog kojih Rusi "pucaju" od zdravlja! Ovaj preparat koristi se u obliku napitka, a glavni sastojci su beli luk, maslinovo ulje, prirodni med, zeleni čaj, potom male količine smole, jabukovog sirćeta i crnog bibera.

Beli luk reguliše krvni pritisak, poboljšava srčanu funkciju i pomaže u izlečenju gljivičnih infekcija. Maslinovo ulje antioksidacionim delovanjem čuva ćelije organizma i ima protivupalna svojstva, čime smanjuju rizik od raka.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Poznato je da je prirodan med tradicionalan lek protiv kašlja i upale grla, poboljšava krvnu sliku.

Antioksidansi u zelenom čaju su nekoliko desetina puta efikasniji od vitamina C i E. Crni biber ima malo kalorija, a njegovo konzumiranje povećava unos minerala i korisnih fito-nutrijenata i može da smanji rizik od nastanka različitih bolesti.

Sastojci:

6 kašika sitno iseckanog belog luka
6 kašika maslinovog ulja
10 kašika prirodnog livadskog meda
100 mililitara jakog skuvanog zelenog čaja
čajna kašičica mlevenog bibera
čajna kašičica prirodne smole
dve kašičice jabukovog sirćeta

Priprema:

Prvo propržite beli luk na maslinovom ulju minut. Dodajte sve ostale sastojke i mešajte sve na blagoj vatri pet minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, a zatim sipajte u staklenu teglu, zatvorite je poklopcem i stavite je u frižider.

Uzimajte jednu kašičicu dnevno, uvek u približno isto vreme, pre ili posle jela.

(MONDO/Magazin Novosti)

Tagovi