SAVJETI

STJUARD UPOZORIO: U avionu nikada ne uzimajte kafu i alkohol, evo zašto

Autor Dragana Božić

Stjuard otkriva zašto kafa i alkohol nisu dobar izbor tokom leta avionom.

Izvor: Facebook/Ben Whatmen/Screenshot

Da li ste ikada razmišljali kako pića i hrana utiču na vas tokom leta avionom? Letovi, posebno oni na dugim relacijama, mogu ljude da učine letargičnima ili nemirnima dok pokušavaju da skrate vrijeme. Ben Votmen, stjuard avio-kompanije Air New Zelanda otkrio je ključnu stvar koju treba imati na umu prilikom dugih letova.

"Tokom dugog leta, ključna stvar je osjećati se prijatno i sigurno, a posebno je važno obezbijediti san tokom leta koji traje više od 10 sati", rekao je Ben i zatim objasnio šta se događa našem tijelu tokom leta. "Zbog recirkulacije vazduha u avionu, vaše grlo, nos i koža postaće suvi", objasnio je.

Stjuard je dodao da ljudi tokom leta koji traje 10 i više sati, mogu da izgube litar i po do dvije litre vode. Zato je, naglašava, važno da budemo dovoljno hidrirani. Upravo zbog toga "Aerospace Medical Association" savjetuje putnicima da ograniče konzumaciju alkohola, čaja i kafe tokom leta, jer bi tako mogli da uzrokuju dehidraciju, kao i da piju isključivo vodu tokom letova.

(MONDO)