Bizarno da nema kud

Nikolas Kejdž ne jede svinjetinu i bizarniji razlog nismo čuli: Nije vegetarijanac, radi se o "onim stvarima"

Autor Dušan Volaš

Holivudski glumac Nikolas Kejdž ima veoma bizaran razlog zbog čega ne jede svinjetinu, garantovano da ovo nikada niste čuli!

Izvor: Printscreen/YouTube/Vanity Fair

Oskarovac Nikolas Kejdž, poznat po neobičnim navikama, ima prilično neobičan stav kada je u pitanju ishrana. Iako nije vegetarijanac, ovaj holivudski glumac ne jede svinjetinu, a razlog za to je, u najmanju ruku, neobičan.

Mnogi ljudi ne jedu meso iz zdravstvenih razloga, vjerskih uvjerenja ili, pak, jer se to kosi sa njihovim moralnim načelima. Međutim, Kejdžova odluka zasnova se na nečemu što bi retko kome palo na pamet - na načinu na koji životinje vode ljubav, prenosi portal "7sur7.be". Tačnije, ako to rade na "nedostojanstven" način, onda se neće naći na njegovom tanjiru!

"Jedem samo životinje koje na pristojan način vode ljubav", izjavio je.

Pogledajte kako glumac izgleda, a sigurno je za dobru formu zaslužna i ishrana...

Kejdž je otvoreno govorio o tome kako bira meso koje jede.

"Volim sve životinje. Fasciniraju me ribe, ptice, kitovi, insekti i gmizavci," objašnjava glumac. "Moja ishrana zavisi od toga kako životinje imaju odnose. Smatram da ribe i ptice to rade pristojno. Ali svinje ne, pa iz tog razloga ne jedem svinjetinu" izjavio je Kejdž za ovaj portal.

Ovaj ekscentrični glumac poznat je po svojim neobičnim interesovanjima i sklonostima. Pa tako navodno ima hobotnicu kao kućnog ljubimca, kupio je drevnu lobanju dinosaurusa za 276.000 dolara, a takođe je vlasnik dijela meteorita sa Marsa i grobnice u obliku piramide, gdje planira da bude sahranjen.

Svinjetina kao izvor proteina

Svinjetina, ako se konzumira umjereno, može da bude vrlo koristan sastojak uravnotežene ishrane. Porcija od 100 g ovog mesa obezbjeđuje skoro polovinu dnevne potrebe za proteinima odrasle osobe, kao i 15% potrebnog gvožđa i 30% potrebnog cinka, minerala važnih za zdravlje.

Međutim, preporučuje se da se bira meso sa manje masti i da se ne pretjeruje u konzumiranju. Preteran unos crvenog mesa povezan je sa određenim zdravstvenim rizicima, poput kolorektalnog tumora i bolesti srca.