FOTO

Kako izgleda najpopularniji kuvar na svijetu? Iznenadićete se, domaćice slijepo prate recepte slavnog Italijana

Autor Tamara Veličković

Romeo San munjevitom brzinom doživljava veliku popularnost, a žene ga zovu "najse*si kuvarom na svetu".

Izvor: Instagram/romeosanfood

Glumac, trener, modni bloger, milioner? Ne. Najse*si kuvar Romeo San, kako ga zovu žene širom svijeta, dobija nevjerovatnu popularnost na internetu. Italijan je odmah privukao žensku publiku svojim šarmantnim osmijehom, prijatnim glasom, odličnim ukusom za modu i lijepim izgledom. Osim toga, apsolutno svaka domaćica bez pogovora prati njegove recepte, a ispostavilo se da i muškarci vole da zavire u ono što, tako ukusno, priprema popularni kuvar.

Ko je Romeo San?

Romeo je odrastao u malom gradu u Toskani, među živopisnim brdima i vinogradima, što je u njemu gajilo ljubav prema kvalitetnim namirnicama i pripremljenim jelima. Od detinjstva, budući kuvar bio je okružen aromama domaćih recepata. Njegova baka je pripremala tradicionalna italijanska jela i to tako što je koristila svježe ubrane sastojke. Ova sećanja na porodične dane pune smeha i razgovora o hrani oblikovali su njegov pristup kuvanju. Za Romea, svako jelo nije samo hrana, već način da se podijeli priča i emocija.

Putovanje po raznim regionima Italije samo je ojačalo njegovu ljubav prema gastronomiji. Eksperimentisao je sa lokalnim receptima, prilagođavao ih sopstvenim preferencijama ukusa i stvarao iznenađujuće kombinacije. Kombinacije tradicionalnih i modernih tehnika kuvanja postale su njegova vizit karta.

Danas je Romeo San glavni kuvar u svom restoranu, koji je postao pravi kulturni centar za lokalno stanovništvo i turiste. On ne samo da priprema odlična jela, već i aktivno deli svoje iskustvo organizovanjem kurseva kuvanja. Romeo veruje da je kuvanje umetnost u kojoj svi mogu da uživaju i nastoji da inspiriše druge da stvore nešto jedinstveno i ukusno. Njegov meni odražava sezonske i lokalne ukuse: od svežih tjestenina do deserta, svaki tanjir je umetničko delo. Romeo se ne plaši da koristi nekonvencionalne sastojke, stvara iznenađujuće teksturne kombinacije i neočekivane ukuse.

Pored toga, Italijan je aktivno uključen u održivi razvoj - podržava lokalne proizvođače i farmere, pokušava da minimizira uticaj na životnu sredinu i koristi organske proizvode. Svaka etapa njegovog rada, od izbora sastojaka do serviranja jela, prožeta je ljubavlju prema prirodi i poštovanjem tradicije. Romeo San nije samo kuvar, već pravi entuzijasta, a za njegova jela kažu da su "odraz duše Italije, pune ljubavi, strasti i topline".

(MONDO)

Tagovi