Tope se u ustima!
Piletina je meso koje je najjednostavnije za pripremu.
Tajna dobrog recepta je u obilju začina, u ovom slučaju pikantnih...
Sastojci:
1 kg pilećih bataka
brašno
so
biber
malo mlevene ljute paprike
2 jajeta
mleko
ulje
Priprema:
Batake oprati, obrisati ih i poravnati kožicu na njima. Pomešati brašno, so, biber i mlevenu papriku. Umutiti jaja i mleko. Batake sa obe strane umakati u brašno, zatim u jaja, pa ponovo u brašno i dobro ih uvaljati. Na dobro zagrejanom ulju pržiti batake, sa svake strane po nekoliko minuta, dok ne poču da rumene. Smanjiti temperaturu, poklopiti posudu i dinstati na umerenoj vatri još 20 minuta (posle 10 minuta okrenuti meso). Skinuti poklopac i pojačati temperaturu. Nastaviti s prženjem, uz često okretanje, sve dok meso lepo ne potamni i dobije hrskavu koricu. Batake izvaditi i poređati na papir da se ocede od viška masnoće. Služiti toplo uz prilog od povrća.