Zdravlje

KAKO DA UŽIVATE U HRANI NA SLAVI, A NE NABACITE KILOGRAME? Nutricionistkinja za PEČENJE i PIĆE ima posebnu caku

Nutricionistkinja Milka Raičević otkriva kako da se ne prejedemo tokom slava i praznika!

Izvor: TV Prva/screenshot

Sezona slava obično podrazumijeva prejedanje i gomilanje zaliha hrane za zimu u vidu stvaranja endokrinih rezervi iliti sala. Tada često se opustimo i nemamo mjeru u jelu i piću, što ne bi trebalo da bude navika.

Nutricionistkinja Milka Raičević za Prva TV govorila je kako da ograničimo unos prekomjernih kalorija tokom sezona slava i praznika. Kako ističe, najbitnije od svega jeste da budete umjereni.

"Kada su u pitanju ljudi koji vole da nazdravljaju, a nemaju dobro iskustvo što se tiče pića, pogotovo kada su u pitanju dame, onda bi bilo dobro da krenu od kuće siti", savjetovala je doktorka i zatim objasnila da prije samog nazdravljanja bilo bi dobro da popijete prvo vodu pa piće.

"Ono što će vam 'glavu spasiti' da ne unesete toliko kalorija, to su salate, ali one izvorne - kiseli kupus i zelena salata i supe i čorbe", savjetuje Milka.

Kada je riječ o pečenju, bilo bi dobro da iscijedite malo limuna preko njega. Na taj način bićete u manjem izazovu da ga više pojedete, jer C vitamin sprečava nastanak problema sa digestivnim traktom, probavom i stolicom.

 (MONDO)