Zvijezde i tračevi

"MISLILA SAM DA ĆE ME UGUŠITI": Slavna glumica o silovanju i traumi

Autor Vesna Kerkez

Bruk Šilds u dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao muškarac iz filmske industrije

Izvor: Instagram

Holivudska glumica Bruk Šilds (57) snimila je dokumentarni film "Pretty baby" u kojem je otkrila da je silovana kada je imala 22 godine. Zvezda istoimenog filma, u kojem se obnažila kada je imala samo 11 godina, otkrila je da se silovanje dogodilo nedugo nakon što je diplomirala, i želela da se posveti karijeri na filmu.

Glumica je rekla da je nakon završenih studija na Prinstonu otišla na večeru sa čovjekom koji je trebalo da je ubaci u potencijalne projekte koji bi je "vratili na velika vrata". Nakon večere ju je pozvao u svoju hotelsku sobu, "iz koje je na neko vrijeme nestao".

"Znala sam kako se 'odvojiti' od svog tijela jer sam to vježbala", rekla je glumica, koja je zatim sišla liftom do prizemlja, uzela taksi i plakala cijelim putem dok se vozila do stana svoje prijateljice. Smatra kako dugo nije procesuirala da je bila silovana i samu sebe je krivila za to što joj se dogodilo.

"Rekao mi je: 'Ne vjerujem drugima, ali vjerujem tebi'. To je bilo tako otrcano i jadno. Tokom večere pila sam vino, došla sam do hotelske sobe, bila sam puna povjerenja".

Šilds, koja ima dvije ćerke sa suprugom, producentom Krisom Henčijem, dugo je govorila o tome kako je bila seksualizovana u Holivudu nakon što se pojavila gola u filmu "Pretty Baby" iz 1978, kada je imala samo 11 godina.

Bruk Šilds premijera dokumentarca
Izvor: Youtube/ Good Morning America

(MONDO)