Zvijezde i tračevi

Poslije šest godina princ Vilijam spomenuo brata

Autor mondo.rs

Princ Vilijam se prisjećao jedne posjete princeze Dajane.

Izvor: Pritnscreen/YouTube

Dokumentarni film prestolonasljednika britanskog prestola pod nazivom "Princ Vilijam: Možemo li da stavimo tačku na beskućništvo" uskoro će biti prikazan u Britanijii.

Mnogobrojni obožavoci kraljevske porodice, koji željno iščekuju nove detalje o kraljevskom sukobu, upravo jedan su našli u dokumentarcu.

Prethodnih dana objavljen je niz klipova koji su isječci iz pomenutog ostvarenja, a u jednom od njih Vilijam pominje svog brata Harija. Vilijam nije spomenuo brata 6 godina. A sve je počelo nakon što je Hari sa suprugom Megan i dvoje djece napustio kraljevsku porodicu, a onda iznio niz optužbi.

Posljednji put ga je pomenuo tokom učešća na Forumu Kraljevske fondacije 2018. godine.

Vilijam se prisjetio trenutka kada ga je njegova pokojna majka princeza Dajana prvi put odvela u dobrotvornu organizaciju za beskućnike The Passage.

"Majka me je odvela u Pasaž. U stvari, ona je odvela Harija i mene tamo. Mislim da sam tada imao 11 ili možda 10 godina. Nikada ranije nisam bio na takvom mjestu, tako da sam bio pomalo zabrinut, jesam. Ne znam u šta sam se upuštao, ni šta me čeka tamo", rekao je Vilijam, pa nastavio:

"Moja majka je radila ono što radi i inače, bila je nasmijana i šalila se sa svima. Sjećam se da sam pomislio: 'Pa, ako svi nemaju dom, svi će biti stvarno tužni.' Ali bilo je nevjerovatno koliko je bilo srećno, sjećam se dobrih razgovora, igranja šaha, razgovora i onda mi je sinulo da postoje i drugi ljudi koji nemaju isti život kao ja".

Otuđena braća nedavno prisustvovala sahrani zeta svoje majke, lorda Roberta Felouza. Međutim nisu progovorili ni riječ, a Hari tokom cjelokupne posjete Velikoj Britaniji nije vidio porodicu. Kako navode pojedini britanski mediji, prinčevi Hari i Vilijam nisu razgovarali pune dvije godine.

Izvor: Profimedia/Pool Photo

 (Kurir, MONDO, D.P)