Kako je Adel postala "ribetina!

Otkrivena Adelina tajna: Namirnice koje uključuju gen za topljenje masti su joj pomogle da smrša!

Autor mondo.rs

Cijeli svijet oduševljen je novim izgledom pjevačice Adele, a sada je otkriveno i kako je uspjela da smrša!

Izvor: Instagram/Screenshot/Adele

Pjevačica koja je od početka karijere bila bucka, smršala je 45 kilograma i oduševila svijet! Adel je ranije priznala da je potpuno promijenila svoj život – nekada je dan započinjala cigaretama i čokoladicama, a onda je odlučila da promijeni navike i ishranu.

Njeni prijatelji rekli su da je pjevačica ranije imala dosta problema sa nedostatkom samopouzdanja, samopoštovanja i stalno se plašila osuda drugih.

Zato je hrabro okrenula leđa brzoj hrani i počela da jede namirnice koje aktiviraju sirtuin – gen koji podstiče topljenje masti i reguliše apetit. U toj grupi namirnica je hrana biljnog porijekla, poput jagoda, borovnica, jabuka, citrusnog voća, orasi, peršun, kelj, soja, kurkuma i tamna čokolada.

Na meniju mogu da se nađu i zeleni čaj, kakao, kao i malo crvenog vina ili sira.

Dijeta je na početku veoma naporna jer se unosi samo po 1.000 kalorija dnevno, kroz tri smutija i jedan manji obrok. Zatim se naredna četiri dana unosi po 1.500 kalorija kroz dva smutija i dva manja obroka, a narednih 14 dana se jedu tri obroka koja se sastoje od namirnica koje aktiviraju sirutin, i jedan smuti.

Uz ove promjene u ishrani, Adel i redovno vježba, što je svakako pomoglo da skine višak kilograma!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.