Pevačica Adel smršala je 45 kilograma, a evo kako se hranila da bi to postigla!
Adel od početka znamo kao bucu sjajnog glasa, ali sada se ona drastično promenila - objavila je fotku kojom je želela da obeleži svoj 32. rođendan, a zbog svoje vitke linije izazvala je lavinu komentara! Pevačica izgleda sjajno, a kako pišu strani mediji, da bi ovako izgledala smršala je 45 kilograma!
Pevačica je ranije često jela brzu hranu i previše je uživala u slatkišima, ali je u poslednjih godinu dana potpuno promenila svoje životne navike, i kao rezultat toga usledila je ova fenomenalna transformacija.
Otkriveno je da je Adel, najpre, nakon razvoda, prestala da jede brzu hranu i da je njena ishrana sada potpuno drugačija. Naime, pevačica se sada pridržava Sirtfood dijete, odnosno jede puno namirnica biljnog porekla, poput jagoda, borovnica, jabuka, citrusnog voća, oraha, ali i kelja, peršuna, kurkume, tamne čokolade.
Ove namirnice poznate su kao aktivatori sirtuina, enzima koji podstiče mršavljenje i reguliše apetit.
Zeleni čaj i kakao prah, kao i crveno vino i sir takođe aktiviraju sirutin i dozvoljene su u ovom režimu ishrane.
Sirtuin dijeta je veoma striktna na početku, a unos kalorija ograničava se na 1.000 dnevno i sastoji se od tri zelena smutija i jednog manjeg obroka. Između četvrtog i sedmog dana povećava se dnevni unos kalorija na 1.500, a tokom dana se unose dva smutija i dva manja obroka.
Nakon 14 dana, režim se polako popušta i dozvoljena su tri obroka sa jednim smutijem dnevno.
U vezi sa režimom pevačice Adel, Kamila Gudis koja je ranija radila kao njen lični trener, nekoliko puta je izjavljivala da "Adel trenira, ali mislim da je za 90 odsto zaslužna ishrana". Takođe je prokomentarisala i da je ovo "dobar režim za mršavljenje, ali da je prva nedelja veoma naporna".
Adel je već smršala, a da bi održavala ovakvu liniju, za doručak jede energetske štangle sa čokoladom i orasima, ovsenu kašu, palačinke sa jabukama, kao i kompot od crne ribizle.
Za ručak jede piletinu sa keljom i kurkumom, ili pečeni krompir sa leblebijama, dok je za večeru na meniju govedina sa crvenim vinom i kolutićima luka.
Ona sada izgleda sjajno zahvaljujući ovom režimu, ali neki nutricionisti upozoravaju da ovaj program ishrane dugoročno može da dovede do gojenja. Naime, oni ističu da ovako restriktivna ishrana zapravo dovodi do gubitka tečnosti u organizmu i da čim se ljudi vrate svojim uobičajenim navikama u ishrani, sledi vraćanje stare kilaže...