Vijesti

Mondo.ba 14 godina sa vama

Autor Vesna Kerkez

Teška je i turobna godina iza nas. Pandemija koronavirusa se uvukla u svaku poru naših života, promijenila način na koji radimo, opuštamo se, zabavljamo i, generalno, živimo.

U takvim okolnostima, malo je razloga za slavlje. U godini u kojoj smo pisali više osmrtnica muzičarima nego tekstova o novim pjesmama i albumima, više vijesti o otkazanim događajima nego o uspjesima sportista ili kreativaca, nije lako pronaći pozitivan ugao i napisati osvrt.

Naši novinari su ove godine pod maskama izvještavali u nekim potpuno drugačijim uslovima, razumijevajući važnost i uticaj koji imaju mediji na društvo.

U tom novom profesionalnu izazovu, ostali smo dosljedni sebi i vama, odlučni da svoj posao radimo po standardima koje smo sebi zadali prije skoro deceniju i po.

O tome koliko smo u tome uspjeli, najbolje svjedoči vaša podrška, povjerenje koje nam iskazujete svaki dan tako što nas čitate, posjećujete i podržavate. Na tome vam beskrajno hvala, jer ste pokazali da je objektivnost na cijeni, nepristrasnost u modi, a odgovornost vrlina koja ne gubi na snazi.

~ Vaš Mondo.ba tim ~