Naćulite uši!

Netflix inovacija: Slušajte film ili seriju

Autor Vesna Kerkez

Da, to je sad nova opcija!

Među korisnicima YouTube mreže nije rijetka praksa ostavljanja određenog klipa “da ide” dok se vršljanje internetom nastavlja na drugim tabovima pregledača interneta.

Kad smo već ovdje - podsjećamo vas da tu opciju ne morate da platite, nego slušanje YouTube sadržaja u pozadini, čak i kad je ekran isključen i/ili zaključan možete da imate besplatno!

Podcasti, koncerti, intervjui ili stand-up nastupi ne zahtijevaju punu pažnju oba čula pa su dobra pratnja nekog drugog posla, koji nije pretjerano zahtijevan - ah, takozvani multitasking, kojem smo svi mi ponekad ili sve više skloni ovih dana!

S tim u vezi streaming platforma Netflix počela je sa distribucijom audio only opcije, kojom korisnik može da isključi prikaz slike na aplikaciji i samo sluša zvuk puštenog sadržaja! Režimu bez slike pristupa se u kad je sadržaj prikazan na cijelom ekranu uređaja, dodirom na taster Video off na vrhu interfejsa. Tu su korisniku na raspolaganju opcije - Always On za zaključavanje režima, Headphones i External Speakers, kojima se precizira kad treba da bude u pogonu i Off za povratak na uobičajen prikaz.

Opcija će dobro doći onima, koji bi da umanje potrošnju podataka ali ne i za ljubitelje podcasta, jer iako ih Netflix proizvodi, oni su, ironije li, dostupni na Apple podcasts i Spotify-ju.

Valja napomenuti da je distribucija tek počela, tako da nije isključeno da se još neko vrijeme opcija neće pojaviti u aplikaciji vašeg uređaja.

Da li vam se sviđa ova nova Netflix opcija?

Netflix: Now Streaming Worldwide [HD]
Izvor: Netflix.

(MONDO / SK)

Tagovi