AI fotke

Meta AI stiže u WhatsApp: Nova funkcija vas "vodi" gdje god poželite

Autor Vesna Kerkez

Nova funkcija omogućava generisanje fotografija korisnika pomoću vještačke inteligencije i trenutno se nalazi u fazi testiranja

Izvor: Pixabay

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svijetu najavljuje novu funkciju zasnovanu na vještačkoj inteligenciji. AI će ubuduće korisnicima WhatsApp-a pomagati da lakše izaberu svoju novu profilnu fotografiju ili da sebe prikažu na novim i jedinstvenim lokacijama.

Nova funkcija omogućava generisanje fotografija korisnika pomoću vještačke inteligencije i trenutno se nalazi u fazi testiranja, a primećena je u posljednjoj beta verziji WhatsApp aplikacije za Android, piše WABetaInfo.

Do sada objavljeni skrinšotovi ukazuju na to da će WhatsApp od korisnika tražiti da, pri prvom korišćenju nove funkcije, unesu broj referentnih fotografija i/ili selfija na osnovu kojih će Meta AI chatbot kreirati nove fotografije, uz mogućnost da korisnika "zamisli" u različitim okruženjima (npr. šuma, svemir, plaža, itd.).

I pored toga što nova funkcija obrade profilnih fotografija još uvijek nije dostupna, Meta AI je, u određenim dijelovima svijeta, već počeo da pristiže korisnicima WhatsApp-a. Novi chatbot za sada može da se koristi u razgovorima "jedan-na-jedan", kao i u grupnim WhatsApp konverzacijama.

BONUS VIDEO:

(MONDO)