sinhronizacija

Jedan telefon, dva WhatsApp-a, odvojeni kontakti: Nova funkcija stiže na Android uređaje

Autor Vesna Kerkez

Zanimljivo je da će, čak i ako onemoguće sinhronizaciju kontakata za jedan nalog, korisnici i dalje moći ručno da sinhronizuju svaki kontakt

Izvor: Shutterstock / Mehaniq

Najnovija beta verzija WhatsApp aplikacije za Android (v2.24.18.14), uvodi novu zanimljivu funkciju – upravljanje sinhronizacijom kontakata. Ona će funkcionisati u kombinaciji sa dolazećom mogućnošću korišćenja više WhatsApp naloga na istom telefonu.

Nova opcija će korisnicima omogućiti da imaju zasebne kontakte za svaki WhatsApp nalog. Tako će moći da izaberu koje kontakte žele da sinhronizuju sa telefonom i da upravljate WhatsApp kontaktima sa povezanih uređaja.

To znači da će, ukoliko žele, korisnici moći da onemoguće sinhronizaciju sa svojim telefonom sa svog sekundarnog WhatsApp naloga.

Izvor: WhatsApp

Zanimljivo je da će, čak i ako onemoguće sinhronizaciju kontakata za jedan nalog, korisnici, kod predstojećeg beta izdanja aplikacije, i dalje moći ručno da sinhronizuju svaki kontakt. Ručno sinhronizovanje nekog kontakta učiniće ga dostupnim na svim povezanim uređajima.

Nova beta donosi i novu opciju rezervne kopije kontakata, koja korisnicima omogućava vraćanje kontakata ako/kada ponovo instaliraju aplikaciju. A kao što je to uvek sa novim WhatsApp funkcijama u razvoju slučaj, očekujte se da prođe bar nekoliko meseci pre nego što one postanu dostupne svim korisnicima.

BONUS VIDEO:

Kako povratiti svoje poruke na WhatsApp
Izvor: YouTube / WhatsApp

(MONDO/SmartLife) 

Tagovi