Vijesti

Huawei rasprodao Mate X sa savitljivim ekranom za minut!

Izvor MONDO/Beta

Samo 60 sekundi bilo je dovoljno da Huawei zatvori prvu “flash“ rasprodaju svog prvog uređaja sa savitljivim ekranom!

Kineska kompanija Huawei počela je prodaju telefona na preklop bez aplikacija kompanije Google i američkih procesorskih čipova zbog sankcija Vašingtona.

To nikako nije sprečilo kineske korisnike, koji i inače nisu navikli na ove opcije na svojim telefonima, da praktično razgrabe sve količine ovog uređaja za svega jedan minut onlajn prodaje!

Prodaja telefona Mate X počela je u onlajn prodavnici Huawei kompanije u Kini po ceni od 16.999 juana (oko 2.400 dolara, odnosno oko 2.200 evra), a nadmeće se sa Samsung-ovim telefonom Galaxy Fold predstavljenim u septembru, koji je isto tako vrlo popularan u toj zemlji.

U novom telefonu se nalaze čipsetovi Kirin 980 i Balong 5000 i kineske alternative Google aplikacija za muziku, mape i društvene mreže i druge.

Huawei, drugi u svetu po prodaji pametnih telefona, tek treba da objavi planove za prodaju van Kine, a očekuje da će ga američke sankcije koštati deset milijardi dolara, objavila je agencija Beta.

SAD su krajem juna stavile na crnu listu pet kineskih organizacija, među kojima su i one kompanije Huawei, koje se bave razvojem superkompjutera, označivši ih kao pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti i sprečivši im pristup poverljivoj tehnologiji.

Očekuje se da sankcije do kraja godine budu delimično skinute ili čak i obustavljene, što će zavisiti i od kinesko-američkog sporazuma o trgovini, koji bi trebalo da bude usaglašen u narednom periodu.

Huawei Mate X premijerno i ekskluzivno predstavili smo vam iz ruke, kao jedan od vrlo retkih medija iz ovog dela sveta još na MWC 2019 sajmu u Barseloni, pa vas pozivamo da pročitate sve detalje o tome. Naravno, Huawei je od februara radio na unapređenju koncepta svog prvog telefona sa savitljivim ekranom i on sada izgleda i radi nešto drugačije, ali je forma i dalje veoma slična onome što smo mi tad imali priliku da vidimo i opipamo.

Huawei Mate X neće se najverovatnije prodavati u Srbiji, ali to su nepotvrđene informacije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.