• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei rasprodao Mate X sa savitljivim ekranom za minut!

Izvor MONDO/Beta

Samo 60 sekundi bilo je dovoljno da Huawei zatvori prvu “flash“ rasprodaju svog prvog uređaja sa savitljivim ekranom!

 Huawei rasprodao Mate X sa savitljivim ekranom za minut! Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Kineska kompanija Huawei počela je prodaju telefona na preklop bez aplikacija kompanije Google i američkih procesorskih čipova zbog sankcija Vašingtona.

To nikako nije sprečilo kineske korisnike, koji i inače nisu navikli na ove opcije na svojim telefonima, da praktično razgrabe sve količine ovog uređaja za svega jedan minut onlajn prodaje!

Prodaja telefona Mate X počela je u onlajn prodavnici Huawei kompanije u Kini po ceni od 16.999 juana (oko 2.400 dolara, odnosno oko 2.200 evra), a nadmeće se sa Samsung-ovim telefonom Galaxy Fold predstavljenim u septembru, koji je isto tako vrlo popularan u toj zemlji.

U novom telefonu se nalaze čipsetovi Kirin 980 i Balong 5000 i kineske alternative Google aplikacija za muziku, mape i društvene mreže i druge.

Huawei, drugi u svetu po prodaji pametnih telefona, tek treba da objavi planove za prodaju van Kine, a očekuje da će ga američke sankcije koštati deset milijardi dolara, objavila je agencija Beta.

Pročitajte šta je Huawei poručio direktnom rivalu - kompaniji Samsung >>>

SAD su krajem juna stavile na crnu listu pet kineskih organizacija, među kojima su i one kompanije Huawei, koje se bave razvojem superkompjutera, označivši ih kao pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti i sprečivši im pristup poverljivoj tehnologiji.

Očekuje se da sankcije do kraja godine budu delimično skinute ili čak i obustavljene, što će zavisiti i od kinesko-američkog sporazuma o trgovini, koji bi trebalo da bude usaglašen u narednom periodu.

Huawei Mate X premijerno i ekskluzivno predstavili smo vam iz ruke, kao jedan od vrlo retkih medija iz ovog dela sveta još na MWC 2019 sajmu u Barseloni, pa vas pozivamo da pročitate sve detalje o tome. Naravno, Huawei je od februara radio na unapređenju koncepta svog prvog telefona sa savitljivim ekranom i on sada izgleda i radi nešto drugačije, ali je forma i dalje veoma slična onome što smo mi tad imali priliku da vidimo i opipamo.

Huawei Mate X neće se najverovatnije prodavati u Srbiji, ali to su nepotvrđene informacije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS