Vijesti

Prvi telefon sa 16 GB RAM - više, nego prosečan PC - uz kameru od 108 MPx!

Autor mondo.rs

Već 11. februara videćemo telefon verovatno najjačih specifikacija do sada.

Taman kad pomislimo da smo videli ili doživeli sve, što se pametnih telefona tiče, neki proizvođač nas iznenadi i zaprepasti - ovog puta će to biti najveći proizvođač telefona na svetu.

Strani mediji prvo su objavili da će Xiaomi Black Shark 3 gejming telefon biti prvi mobilni telefon sa 16 GB RAM, ali to neće biti tako - Samsung će biti prvi, makar kad su telefoni poznati u ovom delu sveta u pitanju.

Prema dosad nepotvrđenim informacijama Samsung će na Unpacked događaju u Minhenu za Evropu i San Francisku za svet predstaviti Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ i Samsung Galaxy S20 Ultra mobilne telefone, koji će svaki počinjati sa 128 GB memorije za korisnike, microSD podrškom, ali i sa 12 GB RAM-a.

Najmoćniji modeli imaće čak 16 GB RAM-a i 512 GB memorije, što će uz microSD podršku omogućiti da na mobilnom telefonu korisnik ima preko jednog terabajta memorije. I jedan i drugi podatak je frapantan, kad se zna da ni prosečan laptop još uvek nema gotovo ni blizu ovako jake specifikacije.

Takođe, ekrani Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra telefona imaće osvežavanje od 90 Hz u sva tri režima rezolucije (HD, Full HD+ i UHD), dok će makar jedan model, Ultra imati osvežavanje ekrana od 120 herca, ali samo u prva dva režima prikaza. Slično je i sa kamerama - kameru rezolucije 108 MPx nove Samsung tehnologije imaće samo Ultra model, dok će S20+ imati 64 MPx, a Galaxy S20 bi mogao da ima istu takvu ili kameru od 48 MPx.

Samsung će za kameru primeniti i nove tehnologije, među kojima i Super Steady snimak za foto i video, koje će omogućiti snimanje i slikanje bez ikakvog podrhtavanja. Ovog puta Samsung će se koncentrisati na dopunu onoga gde je bio najtanji - tehnologije kamere, kvalitet snimka i fotografija i verujemo da će Galaxy S20 označiti prekretnicu za kompaniju u tom smislu.

Svakako, Unpacked je za manje od mesec dana i imamo šta da očekujemo!

Samsung Galaxy S11 video (MobIT)
Izvor: 91mobiles

Tagovi