Vijesti

Snimanje poziva se vraća na telefone: Kako radi, ko će dobiti opciju, kad…

Autor mondo.rs

Imamo prve slike i objašnjenja u vezi sa snimanjem poziva, koje se vraća na telefone.

Pre nekoliko nedelja obradovali smo mnoge od vas informacijom da se na Android vraća jedna od opcija, koja je bila vrlo popularna - snimanje poziva.

Sad imamo nova saznanja o tome i izgleda da će opcija stići vrlo brzo.

Osnovna Google tj. Android telefonska funkcija, zajedno s biračem i imenikom ažurirana je tokom 30. januara na verziju Phone v44, u kojoj je XDA ekipa otkrila već ugrađenu i funkcionalnu opciju snimanja razgovora direktno iz same aplikacije za pozivanje.

Prema XDA saznanjima opcija je spremna za dolazak na telefone i pitanje je trenutka kad će je Google zvanično objaviti i vratiti na prve telefone.

Naravno, tokom odlaznog ili dolaznog poziva, koji su u toku, uz ostale opcije nakon aktivacije snimanja razgovora kao opcije, uz postojeće mogućnosti biće dodato i Record dugme, koje će omogućiti snimanje razgovora.

Razgovori će moći da se reprodukuju kasnije, kao i da se dele kao .WAV fajlovi.

S obzirom na to da je snimanje razgovora u nekim državama regulisano zakonom Google će pisanom porukom upozoriti svakoga ko odluči da koristi snimanje razgovora, o zakonskim obavezama onoga ko poziv snima. Takođe, osoba čiji razgovor se snima čuće poruku “Ovaj razgovor se snima“, ka sagovornik uključi snimanje poziva i poruku “Kraj snimanja razgovora“, kad sagovornik zaustavi snimanje.

Prema objavi PhoneArena sajta izvesno je da će Pixel vlasnici prvi dobiti ovu opciju, kao i Xiaomi korisnici u Evropi, koji su opciju snimanja poziva izgubili nakon što je kineska kompanija prihvatila Google Phone kao primarnu opciju za pozivanje i rad sa pozivima.

Drugi korisnici će opciju dobiti kasnije, a njen dolazak zavisiće i od toga da li je kompanija, koja koristi Google licencu voljna da je omogući korisnicima.

Bitno je da je opcija spremna i da prvi testovi pokazuju da dobro radi to čemu je namenjena.

Tagovi