Vijesti

Miš odlazi u istoriju - nova tastatura to i najavljuje (VIDEO)

Autor mondo.rs

Tačped je sad na tasterima tastature, pogledajte!

Iza ovog proizvoda brenda Prestigio krije se ekipa vizionara (kako ih drugačije nazvati?!) iz Belorusije, koja je osmislila prilično nesvakidašnji uređaj.

U pitanju je tastatura, koja je većim delom svoje površine osetljiva na dodir i efektivno služi kao tačped.

Pritom je prelaz sa “kuckanja” na “pipkanje” potpuno automatski. Takođe, Prestigio Click&Touch donosi još nekoliko lepo osmišljenih detalja.

Na prvi pogled, ovo je još jedna kompaktna bežična tastatura - dok je ne dodirnete. Kao što rekosmo, tasteri su osetljivi na dodir; zapravo, većina njih, pošto je od ove funkcije izuzeta razmaknica i svi ostali tasteri u donjem redu, kao i oba Shift, Caps Lock i Enter.

Efektivno, 84 odsto površine ove tastature je osetljivo na dodir, što je jedan baš poveliki tačped. Laganim dodirom tastera i povlačenjem prsta Click&Touch automatski prelazi u tačped režim rada. Isto tako, prvi pritisak na neki taster prebacuje je u režim kucanja. Da bi aktivni režim rada bio jasniji, na sredini gornje ivice nalazi se duguljasta lampica koja svetli plavo ili zeleno.

U kategoriji univerzalnih tastatura za korišćenje sa više uređaja, Prestigio Click&Touch je sasvim solidan proizvod, ali u kategoriji ulaznih uređaja, koji se koriste „iz fotelje”, ovo je verovatno najbolje što smo do sada videli.

Više detalja o tastaturi pročitajte u najavi Prestigio Click&Touch.

Kako vam se čini ova ideja?

Tagovi