• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tastatura dobija NOVI TASTER nakon 25 godina!

Autor mondo.rs

Kompanija Microsoft sprema jednu od najvećih promena na tastaturama do sada.

 Tastatura dobija NOVI TASTER nakon 25 godina! Izvor: MONDO / Microsoft

Predstavili smo vam potpuno nov koncept tri u jednoj tastature, koja je i tastatura i miš i touchpad, a već sad imamo priliku da pišemo o potpuno novom tasteru u okviru tastature, što nije tako česta promena na ovoj vrsti hardvera.

Za sada je novi taster koncept, ali s obzirom na to da je Microsoft tako javno progovorio o tome rekli bismo da je to gotova stvar - na tastature stiže novi Office taster!

Office će tako dobiti svoju “lansirnu komandu“, pomoću koje ćemo imati priliku da pokrenemo Office paket, za početak. Kad smo već u nekom od Office dokumenata ili u aplikaciji pritiskom na Office taster imaćemo mogućnost da podelimo dokument, fajl ili da otvorimo brzo dodatne opcije dokumenta tj. aplikacije.

The Verge kaže da Microsoft skuplja utiske testera i da sarađuje sa brojnim forumima na kojima se okuplja stručna javnost, od koje može da dobije dobre povratne informacije.

Poslednja promena na tastaturi, makar što se Microsoft kompanije tiče (a ona drži ključ sertifikata), desila se pre 25 godina, kad je ubačen Windows taster zajedno sa Microsoft Natural tastaturom predstavljenom 1994. godine. Uobičajeno tastatura ima 104 ili 105 tastera sa dva Windows tastera i jednim Menu tasterom, a Microsoft ne želi da sertifikuje nijednu tastaturu, ako tastatura nema makar jedan Windows taster.

Sve ostale tastature su derivati ove tastature i, ako jako odstupaju od ovog koncepta, nisu zvanično sertifikovane za Windows i Microsoft usluge.

Kad znamo da je situacija takva kakva jeste, ako Microsoft odluči da ubaci Office taster, odmah do levog Alt tastera, onda znamo da će taj taster vrlo brzo postati i naša svakodnevnica - koristili mi Office ili njegovu alternativu.

Kako vam se čini ideja o novom tasteru?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS