UEFA je stroga

I Murinjo kažnjen posle Tumbakovića: Pravilo na koje je UEFA baš osetljiva

Autori mondo.rs Bojan Jakovljević

Evropska fudbalska asocijacija neće tolerisati trenerima ovaj prestup, koliko god on bio zanemarljiv za neke.

Izvor: MN PRESS

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo kažnjen je jednim mečem suspenzije u Ligi Evropa odlukom Evropske fudbalske unije (UEFA).

Portugalski trener je kažnjen jer je na meču Lige Evropa protiv Antverpena ekipu izveo sa zakašnjenjem na drugo poluvreme.

Pored suspenzije, Murinjo je kažnjen i novčano sa 25 hiljada evra.

S obzirom na to kako je njegov tim igrao u toj utakmici i da je na kraju doživeo poraz koji je naljutio "Posebnog", ne čudi što je igrače malo duže zadržao u svlačionici od dozvoljenog.

Istom kaznom zbog kažnjenja nedavno je sankcionisan i selektor Srbije Ljubiša Tumbaković. Doduše, u slučaju šefa struke "orlova" ekipa je kasnila na početak meča, ali je princip isti - svi moraju da dođu na vreme na početak.

Upitan za ovu kaznu, Tumbaković je pred meč protiv Škotske rekao da je to tehnička stvar i da ga neće sprečiti da sedi na klupi, kako je i bilo.

U narednom kolu Lige Evrope Totenhem će igrati protiv Ludogoreca kod kuće. "Pevci" na polovini takmičenja u Grupi J zauzimaju prvo mesto sa šest osvojenih bodova kao i drugoplasirani Antverpen i trećeplasirani LASK. Jedini tim bez poena u grupi je upravo Ludogorec.

(Mondo/agencije)

Tagovi