• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da sam mogao, zamijenio bih na poluvremenu svih 11 fudbalera": Murinjo ljut kao ris!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Totenhem je neočekivano poražen u Antverpenu u drugom kolu Lige Evrope.

 Žoze Murinjo nakon poraza od Antverpena: Zamijenio bih svih 11 igrača Izvor: MN PRESS

Žoze Murinjo, menadžer Totenhema, bio je izuzetno ljut nakon sinoćnjeg šokantnog poraza (0:1) u Ligi Evrope na gostovanju kod Rojal Antverpena. Nakon susreta izjavio je da bi volio da je na poluvremenu mogao zamijeniti svih 11 igrača, prenijela je agencija "Anadolija".

Možda će vas zanimati

Murinjo je napravio četiri promjene u sastavu nakon prvih 45 minuta. Igru su napustili Dele Ali, Stiven Bergvajn, Đovani lo Selso i Karlos Vinisius. Kasnije je u igru poslao i Harija Kejna, međutim, to nije pomoglo londonskom klubu da izbjegne neugodan poraz.

"Volio bih da sam napravio 11 promjena na poluvremenu. Ne želim analizirati pojedince. Ne volim to raditi. Imamo veliku ekipu s puno dobrih igrača. Moja je odgovornost pružiti im priliku da igraju i uhvate je s obje ruke, kako bi bili u stanju da traže još minuta. Nakon ove utakmice moj budući izbor će biti vrlo jednostavan", izjavio je portugalski trener za britanske medije.

Pobjedu belgijskom predstavniku donio je Lior Rafaelov pogotkom u 29. minutu. Time je prekinut sjajan niz "pijevaca" u oktobru u kojem su do duela u Belgiji odigrali pet utakmica u kojima su u četiri slavili i jednom odigrali neriješeno.

"Više volim da hvalim protivnike jer su odigrali veličanstvenu utakmicu, a ne da krivimo sebe jer smo odigrali groznu utakmicu. Ali, moram raditi oboje istovremeno. Krivite me jer ja sam šef i moja je odgovornost to ko igra. Međutim, moram priznati da mi je utakmica potvrdila nekoliko stvari, otkrila neke upitnike i pomoći će mi u budućnosti u donošenju odluka. Takođe i ja učim svaki dan", zaključio je Murinjo.

Uprkos porazu Totenhem ne bi trebao imati problema da prođe grupu J Lige Evrope. Nakon dva kola lider je Antverpen, a slijede Totenhem i LASK sa po tri te Ludogorec bez bodova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC