• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan zna kada je dosta: Zaustavljao crveno-bele kada je bilo najlepše

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Golman Crvene zvezde kao lider tima vikao saigračima da "spuste loptu" dok se bližio kraj, a oni su ga slušali

 milan-borjan-jubilej-150-mec-u-zvezdi-fk-crvena-zvezda-slovan-liberec-5-1-liga-evrope Izvor: MN PRESS

''Nemojte da se umaramo, neka oni trče'', bile su reči Milana Borjana koje su se nekoliko puta čule u toku meča protiv Slovan Libereca sve do vrha tribina, do novinarske lože iz koje su predstavnici medija posmatrali susret.

Siguran kada je to bilo neophodno, kao i u prethodne tri sezone, Milan Borjan je ponovo komandovao igrom svog tima, ali i pozivao na oprez jer se evropski ciljevi nisu ispunjavali večeras. Do njih mora još mnogo da se radi, a on dobro zna kako se ostvaruju.

Možda će vas zanimati

Od svog prvog evropskog meča na "Marakani", protiv Sparte 2017. pa do danas, Borjan je tako predvodio crveno-bele da verovatno nije preterivanje ako kažemo da nijedan golman u Zvezdinoj istoriji nije imao takav uticaj na promenu kompletne "krvne slike "kluba.

Milan Borjan već četiri godine pomera granice, a ona je možda za delić pomerena i kada je pri rezultatu 3:1 sprečio novu neizvesnost zaustavljanjem slobodnom udarca Mare.

Posle utakmice, on je govorio o tome šta je kao kapiten tražio od saigrača.

''Stvarno imamo gust raspored. Igramo na tri dana. Tokom celog meča smo imali rezultat, pa sam tražio od njih da čuvamo loptu, da igramo iza nje... Ovi momci su odradili danas neverovatan posao'', rekao je Borjan na pitanje o fizičkoj pripremi i tempu koji je kod saigrača pokušao da ''spusti'' u finišu utakmice.

Da je to, nekim slučajem komandovao neko drugi, verovatno bi naišao na neodobravanje onih koji uvek hoće da Zvezda igra na gol više. Ovako, Milan Borjan ima autoritet da smiri utakmicu u kojoj postoji prostor da se crveno-beli poigravaju sa protivnikom i da mu niko ne zameri zbog toga.

Kapiten crveno-belih zna da će biti veoma važno savladati Gent u Beogradu, pa u Belgiji, a i Liberec u Češkoj. A večerašnji meč će sigurno pamtiti, jer je to bio njegov 150. nastup u crveno-belom dresu.

A čak 45 puta je branio na evropskoj sceni.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC