Fudbal

Nikada više u Partizanu, ali moguće da karijeru nastavi u Sarajevu!

Autor Goran Arbutina

Legenda Partizana kandidat za klupu "zmajeva"!

Izvor: MN PRESS

"Sebi znam šta da kažem: Ići odavde i nikad više ne raditi ovdje", rekao je Savo Milošević nakon što je podnio ostavku na klupi Partizana početkom septembra, da bi nakon skoro dva mjeseca kasnije tokom kojih se malo čulo za njih otkrio da mu je cilj da radi u inostranstvu.

"Napustio sam klupu Partizana prije nešto više od mjesec dana i sad odmaram. Razmišljam da se vratim trenerskom poslu, ali želim da radim van Srbije", rekao je Milošević za španski "Diario de Navarra" 23. oktobra, a onda ponovo skoro mjesec dana ništa o njemu.

Krajem novembra stižu nove informacije, a to je da bi Savo Milošević mogao da se vrati preko Drine, ali ne u rodnu Semberiju, već u Sarajevu.

Igračka legenda i bivši trener Partizana trebao bi da bude jedan od kandidata za selektora BIH, prenio je portal reprezentacija.ba.

Kako se navodi Savo Milošević trebao bi da bude predložen Izvršnom odboru FSBIH ispred Fudbalskog saveza Republike Srpske, dok bi Dragan Jović, nekadašnji trener Zrinjskog, Sarajeva i banjalučkog Borca trebao da bude prijedlog hrvatskih predstavnika  iz Fusbalskog saveza Federacije BIH.

Milošević je kao trener vodio Partizan od marta 2019. godine do septembra 2020. godine i osvojio je jedan Kup Srbije, a Jović je osvojio prvenstvo BIH i Kup BIH sa Zrinjskim, te bio trostruki šampion Angole sa ekipom Primeiro de Agosto, sa kojom je osvojio i dva trofeja u kupu ove zemlje.

Nakon odlaska Dušana Bajevića koji se oprostio od klupe reprezentacije BIH bez pobjede, odnosno upisao šest poraza i dva remija, licitira se sa još nekoliko imena za njegovog nasljednika.

Među njima je i Marko Simone, legendarni fudbaler Milana.