Fudbal

Misimović o sukobu s Bajevićem: Jedan tzv. Princ se ne bi trebao ponašati tako!

Autor Nebojša Šatara

Zvjezdan Misimović je "indirektno" potvrdio da je došlo do fizičkog obračuna sa doskorašnjim selektorom "zmajeva".

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

U specijalnoj emisiji televizije N1 se u nedjelju uveče pričalo o bosanskohercegovačkom fudbalu, a u jednom dijelu prikazana je i izjava Zvjezdana Misimovića, koji je direktor reprezentativnih selekcija BiH.

Misimović se osvrnuo na njegov (fizički) sukob sa selektorom Dušanom Bajevićem prije utakmice s Italijom, a iz njegove izjave se jasno može zaključiti da je do toga i došlo, iako je Bajević to demantovao na konferenciji poslije utakmice.

"Šta da kažem… To je prošlost. Samo ću reći da se jedan takozvani Princ ne bi trebao tako ponašati. O detaljima ne bih pričao pošto treba gledati u budućnost. Ja sam u izjavi objasnio kako je išla procedura izbora trenera. Tu su bili Sejo Kajtaz i na početku i Ivica Osim i Dušan Bajević. Sve kako je bilo - tako sam i rekao", rekao je Misimović.

Miske se potom osvrnuo i na raniji izbor selektora "zmajeva".

"Rekao sam da je naš prvi izbor bio Meho Kodro, ali je to palo na Izvršnom odboru. Iz Republike Srpske se nisu slagali s tim prijedlogom jer je Kodro igrao neku utakmicu protiv Saveza na 'Koševu'. Ali, ja ne vidim tu neki razlog pošto ima i ljudi u Izvršnom odboru što su takođe učestvovali na utakmici. To nisu mogli samo iz RS blokirati već je tu došlo do dogovora i prije i blokirano je".

Podsjećamo, do sukoba s Bajevićem je došlo nakon što je Misimović javno prozvao čelnike Fudbalskog saveza BiH da se kriju iza struke, prenio je "Sport centar".

(mondo.ba)