Kapiten "zmajeva" spreman za meč

Trener Rome: Džeko će igrati u Klužu, barem nekoliko minuta

Autor Nebojša Šatara

Trener Rome Paulo Fonseka potvrdio je da će tek oporavljeni Edin Džeko, koji je prebolio korona virus, igrati nekoliko minuta protiv Kluža u Ligi Evrope.

Izvor: Tanjug/Fabio Rossi/Lapresse via AP

Rimska "vučica" će u četvrtak gostovati u Rumuniji, gdje će odmjeriti snage sa domaćim Klužom u Ligi Evrope.

Prije leta, šef struke Rimljana je italijanskim medijima otkrio da je cilj osvajanje tri boda u Rumuniji, ali i najavio neke neke taktičke promjene.

"Moguće je da će odbrana biti sastavljena od četvorice igrače. Nedostaje nam centralni defanzivac, pa će igrati Rikardo Kalafiori", rekao je portugalski stručnjak.

Roma će u Klužu biti oslabljena neigranjem Krisa Smolinga i Rodžera Ibanjeza, koji su povrijeđeni, ali i Federika Facija, koji se navodno oporavio od korona virusa, ali još nije spreman za nastup.

Za razliku od kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeke, koji je poslije 17 dana i tri pozitivna testa, konačno prije dva dana dobio negativan nalaz.

"Džeko je trenirao sam s velikim intenzitetom. Nikad se nije zaustavio kad je bio u izolaciji kod kuće. Mislim da će igrati nekoliko minuta i onda ćemo vidjeti šta ćemo protiv Napolija", dodao je Fonseka.

Džeko je ove sezone postigao tri gola i upisao asistenciju u sedam utakmica u svim takmičenjima za Romu, a zbog kovida-19 propustio je duele protiv Đenove i Parme, kao i tri utakmice reprezentacije BiH.

Roma je lider Grupe A Lige Evrope sa sedam bodova iz tri utakmice, dok su Rumuni na trećem mjestu sa tri boda manje.

Tagovi