Pazi se!

Zvezda bi mogla da mu uruči otkaz: Čak ni sa pobjedom u Beogradu nije siguran!

Autor Dragan Šutvić

Trener Hofenhajma se nalazi u teškoj poziciji jer mu je posao ugrožen.

Izvor: Tanjug/AP/Olivier Matthys

Naredni evropski izazov za Crvenu zvezdu biće Hofenhajm, ekipa koja u Evropi izgleda moćno, ali u domaćem prvenstvu ima mnogo problema.

Sezonu su otvorili lijepo, ali na već sedam mečeva ne znaju za pobjedu, pa je Sebastijan Henes na udaru javnosti.

Ogromne probleme u klubu, koji trenutno tavori u sredini tabele, ne uspijevaju da pokriju evropski rezultati. Iako Hofenhajm ima četiri pobjede i obezbijeđen prolaz u nokaut fazu, Henes bi uskoro mogao da bude otpušten.

Čak i ako pobijedi u Beogradu!

Hofehajm ima samo dvije pobjede nakon devet kola, primili su gol u svakoj rundi, a sa devet osvojenih bodova zauzimaju 12. poziciju. I to se ne sviđa ljudima u klubu, ali ni medijima koji vrše sve veći pritisak na Henesa.

''Uopšte nismo zadovoljni osvojenim bodovima. Utakmice su bile neizvjesne, ujednačenog kvaliteta, ali mi nismo iskoristili prilike da ih riješimo u svoju korist'', rekao je trener Hofenhajma kada je pokušao da pojasni situaciju.

Ipak, to što bi on da obrazlaže loše rezultate mu neće sačuvati posao. Nakon gostovanja u Beogradu, na koje njemački tim dolazi prilično rasterećen, Hofenhajm će morati da zaigra mnogo bolje u Bundesligi.

(mondo.rs)