Bilo je problema

Nije moglo bolje, ovo je maksimum: Stanković objasnio šta je sve mučilo Crvenu zvezdu!

Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Crvene zvezde će i na proleće igrati u Ligi Evrope.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda će igrati u nokaut fazi Lige Evrope i pored svih problema koje je imala sa sastavljanjem tima.

Dejan Stanković u Nemačkoj i Belgiji, kao i nastadionu Rajko Mitić protiv Hofenhajma, nije mogao da računa na neke od svojih najboljih igrača, ali je Zvezda uprkos tome osvojila 10 bodova i izborila evropsko proleće nakon pet mečeva u grupi.

Večeras je bilo posebno teško jer Crvena zvezda nije smela da doživi poraz na svom terenu i tako napravi paniku u grupi pred poslednje kolo. Remi bez golova protiv Hofenhajma je bio dovoljan.

Stankovića su ponovo mučili kadrovski problemi!

''Imali smo Bena praktično na poziciji levog beka, Kangu koji se vratio iz povrede i bio na 60 posto mogućnosti, potom Vukanovića koji je četiri dana ležao sa temperaturom preko 38, te Gajića koji se nije odmorio od kako je počeo da igra.''

Da li je moglo bolje?

''Nije moglo bolje, momci su izvukli maksimum. Dosta puta nam je uspelo da im usporimo napade, oduzmemo loptu i čekamo našu šansu. Oni su brzi i snažni, to se vidi odmah. Zašto bih izašao visoko i riskirao? Mi jesmo ugrožavali njih, nije da nismo. Realan sam i morali smo više da se fokusiramo na zatvaranje linija i kompaktnost trojice štopera koji su odigrali fenomenalnu utakmicu. Igra nije bila možda lepa za oko, ali pita se i protivnik, a oni su bili dobri večeras'', rekao je Stanković.

Dejan Stanković ne pokušava da pronađe alibi, već samo da ukaže na to koliko je u ovakvim uslovima teško sastavljati tim. Ekipa se fokusira samo na prvi naredni meč.

''Kadrovska situacija je sve teža i nikako nam ne ide na ruku. Momci treba da odmore, ali ne odustajemo. Imam 22 standardna igrača i oni to pokazuju iz meča u meč. Ove utakmice su za one fudbalere van stroja za koje jedva čekamo da se vrate, da budemo kompletni. Imamo paklen ritam do polusezone, čeka nas i Kup Srbije još. Ne šalim se kada kažem da spremamo meč po meč, jer samo tako mogu da znam koga imam na raspolaganju, ko je zdrav, ko je umoran. Dogode se situacije u kojima je neko zdrav, ali previše umoran i rizično ga je staviti da igra, jer može da se povredi i da ga onda izgubimo na duže vreme. Juče sam zakasnio na konferenciju za štampu, jer sam analizirao ko se kako oseća da bih izveo najboljih jedanaest na teren'', otkrio je Stanković.

(mondo.rs)